Intră în contul tău

AȚI UITAT PAROLA?

AȚI UITAT CONTUL SAU PAROLA?

MI-AM ADUS AMINTE!
VĂ AȘTEPTĂM SĂ NE CONTACTAȚI PENTRU ORICE INFORMAȚII:   T: 0747.135.462   E: [email protected]
  • INTRĂ ÎN CONT

CONSULTANȚĂ FENG SHUI

CONSULTANȚĂ FENG SHUI

Consultanță Feng Shui Xuan Kong
Astrologie Chineză Ba Zi
Alegerea Datelor Ze Ri

Tel: 0747.135.462
Email: [email protected]

JIA ZI CONSULT
Cosminului 23
Timișoara, Romania

Deschide în Google Maps
  • Acasa
  • Servicii
    • Consultanță Feng Shui
    • Selectare date ZeRi
    • Astrologie chineză BaZi
  • Articole
  • Despre Noi
  • Contact
CONTACTEAZĂ-NEACUM

YIN și YANG

YIN și YANG

de Radu Irhașiu / vineri, 07 august 2015 / Publicat în Astrologie chineza BaZi, Feng Shui, Selectie date ZeRi

Conceptele de Yin şi Yang stau de fapt la baza întregii metafizici chineze. Sunt principii opuse, dar complementare şi atemporale, fiind fundamentale în gândirea chineză şi cuprinse în unitatea Taiji-ului.

Ulterior, Yin şi Yang au ajuns să reprezinte cele două aspecte primare ale forţei Qi. Yin a fost descris ca fiind principiul feminin al naturii, văzut astfel ca pasiv şi slab. Yang a fost clasificat drept principiul masculin al naturii şi privit ca activ şi puternic. Toate manifestările din natură sunt interpretabile în termeni de Yin şi Yang, identitatea acestor termeni se trage din şi este conţinută în ea însăşi. La origini, Yang a reprezentat faţa lucrurilor vii sau inerte de pe Pământ care erau expuse la soare, iar termenul Yin le desemna pe cele din umbră.Yin este reprezentat prin energia pământului şi materia stabilă. Yin se contractă şi se condensează. Reprezintă principiul pasiv din natură exprimat prin întuneric, răceală şi umezeală. La nivel uman simbolizează feminitatea şi inerţia. Yin desemnează deci: concentrarea, retracţia, repausul, partea de jos, partea din dreaptă, interiorul, întunericul, liniştea, frigul, negrul, iarna, nordul, noaptea, luna, apa, imaginaţia, intuiţia, creativitatea, spatele, inactivitatea, odihna, tristeţea, slăbiciunea. Yang este exprimarea energiei cereşti. Yang are calitatea de a se expansiona. El reprezintă principiul activ în natură exprimat prin lumină, căldură şi uscăciune. La nivel uman, yang reprezintă masculinitatea şi partea pozitivă a emoţiilor. Alte trăsături Yang: expansiunea, dilatarea, agitaţia, partea de sus, partea stângă, exteriorul, lumina, zgomotul, căldura, ziua, albul, vara, sudul, lumina soarelui, mişcarea, faţa, activul, fermitatea, analiticul, exuberanţa, agresiunea. Aceste trăsături nu sunt exhaustive. Cu efort minim, privind cu atenţie împrejur, puteţi deduce şi alte caracteristici care aparţin fie laturii Yin, fie celei Yang a vieţii. Energia este în continuă curgere şi transformare, iar în decursul acestui proces ea îmbracă trăsături Yin sau Yang, în funcţie de condiţiile în care se manifestă. Atunci când analizăm energiile din mediul înconjurător este bine sa ţinem cont că un lucru este Yin în raport cu altul care este Yang şi invers. Acelaşi lucru se aplică la persoane şi la interacţiunile dintre ele. Cunoaşterea principiului Yin-Yang şi recunoaşterea lui în natură ne va aduce o mai bună înţelegere a vieţii şi a posibilităţilor pe care le avem în crearea unei atmosfere armonioase atât în exteriorul, cât şi în interiorul nostru.

Simbolul Taiji (cunoscut ca fiind simbolul Yin-Yang)

Acest simbol ilustrat mai sus reprezinta interacţiunea permanentă dintre Yin şi Yang. Precum cele doua feţe ale unei monezi, Yin şi Yang nu pot fi separate. Simbolul ne mai arată ca nimic nu este în întregime Yin sau Yang, ci în fiecare lucru există şi opusul său, care la început apare doar ca un punct, un potenţial al acţiunii sau stării şi care creşte în timp. Veţi găsi mai multe reprezentări ale simbolului Taiji, însă cea corectă este cea din imagine, în care avem Yang pe partea stângă, având maximul în partea de sus şi Yin pe partea dreaptă, având maximul în partea de jos. Aceasta deoarece Yang-ul maxim se găsește în partea de sus a simbolului, corespunzând direcției Sud în diagramele Feng Shui, fazei Foc și anotimpului vară. Trecerea de la Yang la Yin se face în partea dreaptă a simbolului, corespunde direcției Vest, fazei Metal și anotimpului toamnă. Yin-ul maxim se află în partea de jos a simbolului, corespunde direcției Nord, fazei Apă și anotimpului iarnă. Trecerea de la Yin la Yang se face în partea stângă a simbolului, corespunde direcției Est, fazei Lemn și anotimpului primăvară. A mai rămas faza Pământ pentru care există două variante: se poate afla între Foc și Metal pe cerc și corespunde ultimelei părți a verii, dar se poate reprezenta și în centru fiind simbolul echilibrului.

  • Tweet

Postat de Radu Irhașiu

Alte articole care v-ar putea interesa

Alegerea fațadei
Energia Qi
Ce este Feng Shui?

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Căutare

Articole Recente

  • Care este cel mai bun loc pentru mine?

    Feng Shui  înseamnă a trăi în armonie cu mediul...
  • Alegerea fațadei

    Determinarea corectă a direcțiilor este esenția...
  • Cum mă poate ajuta Feng Shui?

    Qi (chi) este forța care stă la baza a tot ce e...
  • Ce nu este Feng Shui?

    Feng Shui nu este o superstiție, o filozofie sa...
  • Ce este Feng Shui?

    Se discută foarte mult despre Feng Shui. Există...

Arhive

  • martie 2018
  • martie 2017
  • ianuarie 2016
  • august 2015
  • REȚELE SOCIALE
CONSULTANȚĂ FENG SHUI

© 2016 Consultanță FENG SHUI - JIA ZI CONSULT.
All righs reserved | Toate drepturile rezervate.

SUS