Fără categorie

Parenting și Ba Zi

Parenting și Ba Zi

Parenting și Ba Zi

Parenting și BaZi – Aplicații moderne ale Înțelepciunii antice

Creșterea copiilor este una dintre cele mai grele dar și cele mai împlinitoare joburi din lume. Este totodată și cea pentru care ne simțim cel mai puțin pregătiți. Toți părinții știu că nu sunt doi copii la fel și o tehnică universal valabilă când vine vorba de parenting nu există. Mulți părinți cheltuiesc foarte mulți bani pentru ca copilul lor să frecventeze diverse clase (balet, limbi străine, pictură, pian, tenis,…) cu o singură intenție, aceea ca copilul lor să ducă o viață de succes. Pentru unii părinți, rezultatul este destul de încurajator, dar totuși cei mai mulți părinți rămân cu frustrări și dezamăgiri atunci când lucrurile nu merg așa cum au planificat.

Motivele pentru care eforturile nu au reușit să se concretizeze pot fi de natură internă (lipsa interesului, teamă și dorința de a evita confruntarea cu realitatea atunci când copilul nu are puterea / capacitatea necesară pentru subiect, sentimentul de nedreptate care-l face pe copil să acționeze în mod intenționat împotriva a ceea ce părinții lor vor pentru a atrage atenția părinților ca semn de protest) sau externă (interacțiunea cu ceilalți, cum ar fi profesorii și prietenii). De exemplu pentru copil, prietenii sunt lumea lor, ei vor încerca să facă tot posibilul pentru a fi acceptați.

Comunicarea este crucială pentru a afla unde se află problema. Copiii care se simt cu adevărat iubiți și acceptați se pot dezvolta la potențial maxim și în plus ei sunt mai receptivi la sfaturile părinților. Prin urmare, părinții trebuie să petreacă ceva timp pentru a vorbi, a asculta și a înțelege care este cu adevărat interesul și puterea copilului lor și să-i ghideze pentru a găsi ceea ce își doresc cu adevărat. 

Există și alte modalități de a afla care este puterea copilului și în ce circumstanțe poate produce performanțe maxime. Unul dintre moduri este prin analiza Ba Zi sau Cei Patru Stâlpi ai Destinului (un tip de astrologie chineză).
Fundamentul metafizicii chineze constă în alinierea trilogiei cosmice a Cerului, a Pământului și a Omului. Abilitățile de gestionare a vieții conțin filozofia care stă la baza înțelegerii că „Cerul știe, Pământul susține și Omul face”

Norocul Ceresc se referă la sistemul de decodificare folosit pentru a analiza datele de naștere ale copilului tău. Bazi este diagnosticul. Norocul Pământului sau Feng Shui-ul este rețeta.

Activarea Norocului Pământului ține de Feng Shui, iar calitatea acestuia poate fi îmbunătățită. 

Norocul Omului se referă la virtuți, educație, credințe și acțiune. Potrivit înțelepților antici, succesul este guvernat de cinci factori importanți și anume: destinul, norocul, Feng Shui, virtuțile și cunoașterea.

Destinul este determinat la naștere, cunoscut, neschimbabil, dar poate fi îmbunătățit prin acțiuni, decizii și alegeri. Scopul decodării destinului este de a înțelege punctele forte și punctele slabe ale copilului, capacitatea și limitările și natura ciclurilor norocului care necesită o înțelegere a schimbării. Informațiile obținute sunt un ajutor pentru a susține natura înnăscută a copilului. Ajungi astfel să cunoști calea destinată copilului tău, să înțelegi mai bine copilul, și astfel și ceilalți membrii ai familiei să-l poată înțelege mai bine.

Cheia constă în ideile obținute despre valorile de bază, trăsăturile, caracteristicile, personalitatea și comportamentul copilului. Este vorba despre modul în care copilul tău de manifestă în cele 5 domenii cheie: Producția (ceea ce generează copilul tău, comunicarea, luarea deciziilor, performanța), Bogăția (ceea ce creează, organizează și gestionează copilul tău), Autoritatea (capacitatea sa de a conduce, disciplina, productivitatea și ceea ce susține zona sa de resurse, securitatea și confortul), Resursele (ceea ce susține copilul, sănătatea și bunăstarea, cunoștințele și educația) și Elementul sinelui (ceea ce vă consolidează copilul, astfel încât să poată produce mai mult).

Norocul variază cu timpul, dar este previzibil. Un ciclu de noroc de zece ani care apare în graficul natal denotă evenimente care aduc schimbare în viața unui copil. Când apare dizarmonia în viața copilului, în loc să întrebi „Ce nu este în regulă?” aveți cunoștințe pentru a verifica ciclul de noroc al copilului dvs. și puteți planifica acțiunile pe care ar trebui să le întreprindeți pentru a pune problema corect. Când doriți să optimizați eficacitatea principiilor care definesc o viață mai lină pentru copilul dvs., întreprindeți acțiuni orientate către rezultat și faceți alegeri mai bune. În perioadele pozitive puteți să vă ghidați copilul să caute să fie mai îndrăzneț și să maximizați oportunitatea de a reuși. În perioadele mai grele, ar trebui să aveți grijă de sănătatea și bunăstarea copilului tău, oferind sprijin, confort și securitate.

Feng Shui este arta care studiază mediul și modul în care Qi interacționează cu casa și locuitorii ei. Anticii ne învață că „a fi la locul potrivit făcând lucrurile corecte la momentul potrivit” aduce noroc. Locuirea într-o casă cu Feng Shui bun are avantajele sale, poate spori sănătatea și bunăstarea, succesul în studii, copiii sunt așezați și au un comportament potrivit. Feng Shui se încadrează pe tărâmul Norocului Pământului, care poate fi activat prin alegerea celor mai bune locații astfel încât copilul să se dezvolte armonios și pentru a atenua orice risc în perioadele unui ciclu de noroc scăzut. În acest sens, direcțiile și locațiile de dormit și de studiu sunt examinate pentru a oferi tot ce este mai bun pentru ca copilul să poată prospera în toate aspectele creșterii și dezvoltării sale.

Virtuțile sunt ca „o dispoziţie firească şi fermă de a face binele”. Gândiţi-vă la virtute ca la o aptitudine ce ne permite să facem binele cu uşurinţă. Aşa după cum anumite meserii cer anumite aptitudini, şi arta de a trăi cere dobândirea virtuţilor. Virtuţile sunt deprinderile cruciale ale vieţii de care avem nevoie pentru a ne trăi la înălţime relaţia cu Dumnezeu şi cu semenii. Virtuțile se bazează pe proprietățile sufletului: înțelepciune, curaj, moderație, cumpătare. Virtuțile personale promovează măreția la nivel personal și ulterior la nivel colectiv.

Fără educație, cunoștințe și efort, norocul poate fi irosit. Activitățile sau lecțiile ar trebui să fie planificate având în vedere un scop. Este înțelept să folosești codul destinului copilului tău pentru a înțelege capacitatea, performanța și creativitatea acestuia înainte de a elabora un plan de acțiune.

Alege viitorul pe care și-l dorește copilul tău

Să ai o atitudine bună este important. O atitudine mentală și o atitudine adecvată vor schimba percepția relativă a copilului tău în cazul în care acesta pare să privească dur sau să se dezamăgească. Nu în ultimul rând, auto-cultivarea este modalitatea de a îmbunătăți bunăstarea. Acest lucru se poate face prin a se implica în cultivarea spirituală ca o meditație, având timp liniștit pentru a prelucra gândurile sau a învăța arte marțiale pentru a dobândi disciplina și perseverența. O minte sănătoasă va avea un corp sănătos.

Utilizarea astrologiei chineze pentru a-ți înțelege copilul și capacitatea, potențialul și posibilitățile acestuia este un mod nou de a gândi. Nu este vorba de a găsi modalități prin care copilul tău este diferit de toată lumea sau de a găsi modalități prin care copilul tău este separat de toți ceilalți, pentru a fi acea persoană unică pe care vrei să o faci. Este extrem de important să știi ce capacitate extraordinară are copilul tău de a-și dezvălui propriul potențial. Informațiile din analiza destinului copilului tău te face să înțelegi limitele copilului și ce granițe îi limitează modul de gândire. Un părinte adevărat este cel care își ajută copiii să-și depășească defectele de personalitate și să-și îmbunătățească calitățile.

După ce datele de naștere ale copilului dvs. sunt analizate și graficul destinului a fost decodat, tu, în calitate de părinte iubitor, poți avea cunoștințe neprețuite în a ști cum să îți îndrumi copilul pentru a maximiza posibilitățile sale în domeniile cheie ale vieții. Elimini tiparele generaționale și alegi ce transmiți copiilor. Simți un sentiment de calm și pace în timp ce te conectezi la imaginea de ansamblu din viața de zi cu zi ca părinte.

Rămâi curios în permanență. Învățarea este o călătorie. Nu este o destinație.

Leave your thought here

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *