Feng Shui Metafizica Chineză

Eliminarea energiei stagnante la birou

elimina energia stagnanta birou

Eliminarea energiei stagnante la birou

Suntem ființe energetice și suntem înconjurați de energie. Fiecare cm cub de spațiu e compus din energie, energie ce interacționează cu energia noastră. Biroul, spațiul de lucru, e locul unde ne exprimăm creativitatea, productivitatea și puterea. Făcând spațiul de lucru o reflecție a sinelui nostru și lăsând energia să curgă liber ne putem bucura de mai multă productivitate și succes în toate ariile vieții noastre.

Dacă energia e blocată sau congestionată poate avea repercusiuni asupra muncii și creativității. De aceea e vital ca acest spațiu de lucru să fie amplasat într-un sector potrivit. Dacă lucrezi de acasă, spațiul de lucru trebuie să fie separat de celelalte zone ale casei, astfel încât să ne putem concentra pe muncă. Dacă nu poți avea o încăpere separată, folosește ca separator un corp de mobilă despărțitor.

Oamenilor de succes claritatea le aduce o sursă inestimabilă de motivație. Dacă știi ce vrei, dar și de ce vrei ceea ce vrei, în mintea ta va apare stilul tău ideal de viață pentru că știm că energia merge acolo unde atenția noastră merge.

Dar să știi ceea ce vrei nu este suficient pentru a-l și obține. Ai nevoie de acțiunea potrivită, poate și de noi abilități. Bunăstarea noastră vine întotdeauna prin intermediul celorlalți. Cu cât generezi mai multe soluții pentru ceilalți, cu cât aduci mai multă valoare, cu atât vei câștiga mai mult. Folosirea Feng Shui pentru a atrage lucruri către tine înseamnă eliminarea blocajelor și îmbunătățirea acestui flux de energie.

În acest articol ne ocupăm de ordine, curățare, eliminarea acumulării de obiecte care creează stagnare și blochează curgerea Qi-ului.

Când vă hotărâți să faceți ordine, nu trebuie să faceți tot odată, începeți cu puțin. Poți stabili înainte de a începe o recompensă pentru finalizarea fiecărei etape. De exemplu îți poți acorda o plimbare in parc, un ceai în tihnă în timp ce citești o carte, o întâlnire cu prieten, îți poți cumpăra ceva, orice îți aduce ție bucurie. Dacă vă alocați într-o zi 30min de exemplu, pune-ți alarma la 15 min, astfel aveți jumătate de timp să sortați și apoi cealaltă jumătate să faceți curățenie, să puneți la loc, evitați astfel să nu arate mai rău ca la început după jumătate de oră.

2023 e anul iepurelui de apă, folosiți apa cât mai mult în procesul de curățare a spațiului, a corpului, energizați apa care o beți. Curățați cu intenția ca abundența, claritatea, oportunitățile să intre ușor în viața voastră, folosiți afirmații în timp ce curățați, sortați, aranjați: pe măsură ce îndepărtez praful, blocajele sunt îndepărtate și oportunitățile intră cu ușurință, sau Fie ca gândirea mea să fie tot mai clară,… Nu trebuie să repetați în permanență, e suficient ca intenția să fie setată clar. 2024, un an de lemn, va crește semințele plantate anul acesta. Anul viitor începe Perioada 9, o nouă etapă de 20 ani. Nu amânați acest proces de curățare pentru a face loc noului.

Eliberează spațiul de sub birou, nu depozita nimic acolo. Aliniază poziția corpului cu tastatura și calculatorul. Scaunul îți oferă suport, stabilitate pentru a te ajuta să te concentrezi? Biroul e solid, conferă loc de muncă suficient? Deasupra biroului dacă sunt etajere încărcate, acestea creează presiune care poate da chiar și dureri de cap.

Adoptă o poziție de putere. Acesta e un aspect este legat de animalele din Feng Shui-ul clasic. Cum stai așezat la birou și privești în față, în spate ai țestoasa, în față phoenixul, în dreapta tigrul și în stânga dragonul. În spate ai nevoie de un perete solid pentru suport și intimitate. În față ai nevoie de o priveliște frumoasă, un spațiu deschis pentru a face loc unui viitor luminos, ai o vizibilitate bună, devii conștient de orice activitate îngrijorătoare, în timp ce profiți de numeroasele oportunități care îți vin în cale. În ceea ce privește echilibrul dintre stânga și dreapta, în funcție de industria în care funcționezi poți activa partea yin (dragonul) sau pe cea yang (tigrul).

Dacă de exemplu clientela ta e formată din femei, vei dori să activezi energia din partea stângă și vei pune aici calculatorul, telefonul și vei păstra acest capăt de birou liber, nu lipit de perete.

Dacă îți dorești relații bune cu clienții, reputație, faimă și bani îți vei pune biroul lipit de perete în partea stângă, așa cum au marii oameni de afaceri. ”Nu trebuie sa crezi in Feng Shui ca sa funcționeze, eu știu doar ca îmi aduce bani”-D. Trump

După ce ai găsit poziția ideală pentru biroul tău ne orientăm atenția asupra curgerii Qi-ului. Menține ordinea pe birou, va aduce ordine și în gânduri.

Eliberează biroul de obiecte care distrag atenția, fă loc noului. Tendința de a păstra lucrurile pentru că „într-o zi s-ar putea să ai nevoie de ele” indică o lipsă de credință în fluxul de energie care îți aduce abundență. Mesajul către Univers este că nu ai încredere în ce-ți va oferi și fluxul de energie este slăbit foarte mult.

Asigură-te că fiecare lucru are locul lui, păstrează pe birou doar lucruri care te inspiră, care te ajută să rămâi concentrat pe scopurile tale, diplome, premii sau orice altceva poate reprezenta o sursă de suport pentru tine.
Lumina și aerul curat vor crește energia spațiului. Adaugă flori proaspete, plante.

Un difuzor cu uleiuri esențiale (Lemon, Clary Sage, Lavender, Wild Orange, Rosemary, Peppermint) te vor învigora, te vor ajuta să ai mai multă claritate și concentrare mai bună. Uleiuri pentru atragerea prosperității pe care le poți folosi sunt Orange, Litsea, Tămâie, Spikenard, Arbovitae, Black Spruce, Ginger, Cinnamon. Le poți folosi în timp ce lucrezi cu setări mentale ale abundenței, banilor, bucuriei sau recunoștinței, afirmații, vizualizări. Menține această conștientă a abundenței, practică recunoștința pentru ca aura ta să fie un magnet pentru abundență. Așa cum peștele mare îl înghite pe cel mic, tot așa și afirmațiile pozitive, vizualizările, nu vor avea șanse de materializare, dacă cea mai mare parte a timpului ești nemulțumit.

Pentru curățare energetică te poți inspira din articolul https://www.consultanta-fengshui.ro/cateva-moduri-de-a-curata-energia-casei/

Când faci schimbări la birou sau în casa ta, vei observa ca viața ta se va schimba. Deși unele schimbări pot fi imediate, altele ar putea dura ceva mai mult timp pentru a le atrage dar, cu siguranță vor apărea.

Este spațiul biroului expresia a cine ești și mai ales, a cine vrei să devii? Da? Sărbătorește!

Leave your thought here

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *