Feng Shui

Ce nu este Feng Shui?

feng-shui-dormitor

Ce nu este Feng Shui?

Feng Shui nu este o superstiție, o filozofie sau o religie și nici nu se bazează pe o religie, nu este vrăjitorie, nu oferă un panaceu universal, nu este arta decorării locuinței.

Tradiția Feng Shui este, din nefericire, plină de o mulțime de concepții greșite. Într-un fel, stilul de gândire occidental a dus la apariția falselor școli de Feng Shui.

Cei care au înființat școala Sectei Negre (Tehnica budistă tantrică de Feng Shui a Sectei Pălăriei Negre) și școala Aspirațiilor de viață au înțeles ca occidentalii preferă lucrurile clare, nevoia de a fragmenta și de a eticheta lucrurile. Aceste școli cu scopuri comerciale (denumite și școli ’’moderne’’ sau ’’occidentale’’ de Feng Shui), împart locuința în opt secțiuni („aspirații de viață’’) : carieră, nivel intelectual, familie, bogăție, faimă, căsătorie, copii și oameni care pot fi de ajutor; determinând orientarea lor în funcție de ușa de la intrare. Ei asociază fiecare dintre cele cinci faze ale qi-ului cu o anumită direcție. Ei consideră că focul activează sectorul faimei, pământul activează sectorul nivelului intelectual, metalul activează sectorul copiilor și al oamenilor care pot fi de ajutor, apa activează sectorul carierei, lemnul pe cel al bogăției și al faimei. Un alt atribut al școlilor false de Feng Shui este folosirea de ,,remedii’’ cum ar fi cristale, oglinzi, statuete de elefanți, broaște, pisici și alte obiecte și decorațiuni chinezești pentru a activa cele opt sectoare.

Sistemul clasic de Feng Shui pe care noi îl promovăm reprezintă studiul qi-ului, iar acestei forțe nu-i putem da comenzi. Feng Shui reprezintă arta și știința  de a analiza forțele naturii din locul în care trăiți și din mediul înconjurător, cu scopul de a le stimula influențele pozitive.

Leave your thought here

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *