Feng Shui

Busola Luo Pan

Busola Luo Pan

Busola Luo Pan

Luo Pan-ul este busola folosită pentru orice expertiză Feng Shui. A fost inventat în perioada Împăratului Galben în jurul anului 2700 î. H. Inițial a fost folosită pentru determinarea direcțiilor și pentru navigație, apoi a început să fie utilizată pentru evaluarea Feng Shui. Pe parcurs au apărut modificări aduse de diferiți maeștri, care au înființat diferite școli Feng Shui și actualmente există o mare diversitate de busole Luo Pan. Cele mai importante școli sunt actualmente două: San Yuan (școala celor trei perioade) și respectiv San He (școala celor trei armonii), fiecare folosind un Luo Pan distinct.

Am prezentat mai sus o busolă Luo Pan folosind exclusiv caractere chineze. În continuare, vă prezentăm busola pe care o folosim în analizele noastre. Veți observa că au fost etichetate toate inelele și semnificația informațiilor acestora.

luopan consultanta Feng Shui

O busolă Luo Pan conține mai multe inele concentrice, o parte din informații regăsindu-se pe toate busolele și o altă parte fiind specifică unei anumite școli. Busolele tradiționale folosesc doar ideograme chinezești. Au apărut însă busole cu informație bilingvă (parțial în engleză, parțial în chineză. Acestea conțin informațiile de bază și în limba engleză, însă informațiile avansate fiind întotdeauna doar în chineză, pentru că se consideră că un consultant Feng Shui atunci când ajunge la un nivel suficient de avansat este nevoie să folosească informații în limba chineză și să cunoască anumite ideograme chinezești (atât pronunția, dar mai ales și scrierea de mână). Între busolele Luo Pan bilingve cu care lucrăm se numără cele ale lui Joey Jap și Vincent Koh.

În proiectele noastre folosim în special tehnici din școlile lui Joey Yap și Raymond Lo, respectiv cu o pondere secundară abordarea lui Joseph Yu și a lui Ulrich Lippelt. Îmbinăm cu succes tehnicile tuturor mai multor maeștri în analizele Feng Shui pe care le facem. Nu considerăm una sau alta din metode ca fiind infailibilă, ci confirmăm anumite combinații de stele cu evenimente din viața membrilor familiei. Se confirmă sau infirmă astfel, o anumită manifestare în planul relațiilor, a unor evenimente trecute, a unor afecțiuni și a momentului apariției acestora sau a unor blocaje financiare legate de anumite perioade de timp.

Considerăm că cea mai exhaustivă abordare a Luo Pan-ului în toate școlile existente este făcută de Stephen Skinner în Guide to Feng Shui Compass. A compendium of Classical Feng Shui despre care cred că trebuie să fie de nelipsit din biblioteca oricărui consultant Feng Shui. Veți găsi în partea stângă imaginea copertei acestei enciclopedii. Skinner prezintă aici cele mai importante 75 de inele diferite folosite în cele două principale Școli Feng Shui, precum și istoria busolei Luo Pan.

Școala San He se bazează pe echilibrarea armoniei dintre cer, om și pământ, informații despre cele trei tipuri de Qi veți putea găsi în articolul Tipuri de Qi. Astfel, această școală folosește trei inele ale celor 24 de munți, inelul interior numindu-se Placa Pământ care este folosit la măsurarea clădirilor, a obiectelor din împrejurimi, numit „Muntele” în Feng Shui. Inelul din mijloc se numește Placa Omului este folosit pentru măsurarea obiectelor din jurul proprietății pe care o analizăm, iar cel exterior se numește Placa Cerului și este folosit pentru măsurarea apei (sau a străzilor care trec pe lângă proprietate (această placă nu se găsește pe Luo Pan-ul de mai sus și folosesc pentru aceasta un alt Luo Pan).

În Școala San Yuan există un singur inel al celor 24 de munți, însă această școală folosește mai mult timpul, pentru care există inele distincte. Ambele școli au părți slabe și părți bune, de aceea este indicat să folosim și să îmbinăm informații din ambele. Atât Joey Yap, cât și Raymond Lo folosesc ambele școli și din acest motiv mergem și noi pe aceeași idee. De asemenea Skinner prezintă în detaliu ambele școli cu toate avantajele fiecăreia, fiind un motiv în plus pentru ca și noi să le folosim pe ambele în funcție de situație.

Leave your thought here

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *